четвъртък, август 17, 2006

за чалгата и великите българи

Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ:
"- Замисляте нов патриотичен проект, какво точно ще представлява той?
- Проектът не е патриотичен, а телевизионен. Нарича се "Великите българи", форматът е купен от Би Би Си. Това на практика е една игра - на първия етап се избират стоте най-велики българи, на втория остават 10, а на третия се определя един - най-великият българин за всички времена. Всеки етап има своята програмна опаковка."

та, от доста време гледам и не вярвам на ушите си, както казва професор вучков.
бнт, да не вземе да остане по-назад, взе че удари в земята нова тв с това "пошло предаване" биг брадър, като стартира свое. наградата за победителя - паметник. пращай смс-и народе - 60 стотинки на съобщение. "Можеш да изпратиш неограничен брой предложения за номинации." - колкото ти душа иска. "Този етап ще завърши с първото голямо шоу, което БНТ ще излъчи, като в него на базата на зрителския вот ще бъде обявен Топ 100 на най-великите българи." мда. кеф ти азис, кеф ти левски. някои от героите са предали богу дух отдавна, ноо това няма да ни спре да догоним всички брадъри, затова "В рамките на втория етап БНТ ще излъчва едноминутни клипове за всеки от 100-те личности, попаднали в класацията, а зрителите ще гласуват за тях." чудно, само дето никой не е питал ботев, вазов и т.н. дали искат да участват в шоуто и да мерят сили със слави, малина и глогина.

чета номинациите и си мисля да дам предложение за клип, който ще повиши още повече зрителския интерес и ще е напълно в духа на шоуто: аспарух напредва по лявото крило, овладява топката и се врязва в защитата на византийците, с мощен шут отправя топката във вратата и гоооол. един на нула за българия. следва кратка рекламна пауза.
в края на второто полувреме, централният нападател на българския отбор васил левски е повален в наказателното поле. съдията свири дузпа, която ще бъде изпълнена от младата ни надежда - васил боянов. азис се засилва и изритва топката в небесата, а там лазурна синева, свещена простота...

на печелившите честито, а на будалите - поздрав от внучката на чингиз хан - "момичета мили момичета, сънят ви е хубав нали, по зелени пътеки тичате и ябълков цвят ви вали".

Няма коментари: