понеделник, август 14, 2006

обучението в жълтата сграда продължава с пълна сила, но днес е от 2 следобяда, което ми дава възможност да се събудя и да се оплача тук, че снощи легнах късно и не можах да се наспя като хората, а събота и неделя беше гърч на плиска - всичко дето можеше да се обърка се обърка.
за капак в съботата се откри ловния сезон и шефа притичваше на почивки с торби пъдпъдъци и други живинки, които беше застрелял.
добре, че замествам само 2 съботи и недели - компютъра на бара се скапа, ранния следобяд касовия апарат също отказа, беше нетърпима жега. доставчиците се бяха покрили под дърво и камък, не вдигаха телефона и сто пъти ходих до 345.
сервитьорките ме ядосваха - оставих ги сами за 3 часа и като се върнах половината бяха в неизвестност. след кратко разследване се оказаха в пункта на еврофутбол. за наказание, в неделя им организирах санитарен полуден.
докато чистеха, напълних тиквички и чушки в кухнята. половината постни - с ориз, гъби, стафиди и подправки, другата половина с кайма и подправки. опекохме ги на пещта в пицарията. направихме си следобеден пир с тях, всички преядоха и пак останаха доста.
кончита - котката на заведението, пак се е окотила. тоз път в колибката на кучето на шефа на терасата. имаме 4 котенца. нокътчетата им са като косъмчета, толкова са малки, най-много на 10 дни.
тази котка има най-странни решения за това къде да роди потомството си, но определено сега е избрала добър вариант, в сравнение с преди.
първия път роди във ватата от обвивката на вентилацията, разкъсала фолиото и си направила леговище. пешо и калина два дни се чудеха защо не работи като хората, извикаха майстори и какво да видим - 3 мъничета и тя.
пролетта роди на покрива на шатрата в един джоб за вентилация, беше пропуснала да види че има дупка отдолу и добре че роди следобяда и имаше кой да ги спаси.
зимата се чудя какво ли ще измисли...

Няма коментари: